2012. június 28., csütörtök

Fesd meg

Ezt mondogattam magamnak azóta, mióta megkaptam a legutolsó fotócsomagot Rékustól és benne ezt a cölöpsorosat. :) Néha olyan művészi fotókat lő, hogy eszem megáll! :) Réééékus! :-*
Ma próbálgattam pár digitális festési technikát, főleg olyat ami akvarelles hatású, és ez lett belőle. 
Pfuuu, hát nem gyönyörű?
Majd csinálok belőle oldalt is, ha lesz rá időm (lesz!). :-)



azért, ez szép, mint fotó! :)

2012. június 27., szerda

Apálykor

hétvégei kirándulás alkalmával bent jártak a tengerben. :-) A kutyák is mentek, ott ökörködted a tócsákban! Iszonyú szél fújt, de én photoshop-val megfésültem Rékus haját! :-DD
És megint egy festmény-hatás, Krissz nem bírja abbahagyni, mindig újabb technikákat tanít meg! :-))








2012. június 23., szombat

Sok fehér

... és Rékus egy fagyival szöszöl, Hajdúszoboszlón, a Strandon. Az igazság az, hogy csak ilyenkor voltak kint Tomikával együtt a vízből, meg amikor elsétáltam velük lángost, fánkot vagy palacsintát venni. :) Mindig iszonyat tömeg volt az egész strandon, és mi jó vendég módjára egészen záróráig maradtunk kint. Mi voltunk azok, akiket már az úszómester szólított ki kedvesen a vízből. :)


papír, pirosdísz: prd
háttér overlay: Katie Pertiet


A fényképet Tomi készítette és küldte még anno, mikor céges tanulmányait kint töltötte. Az oldalt meg én, egy techniq-challenge-ra. :-)


készlet: Dido Designs - flower Shower


2012. június 22., péntek

Festmény-hatás

A scrapes-világot bejáró Irene tutoriál után, most Krisssz is készített egy leírást, majd egy videót. Más módszerrel, és kicsit más hatásokkal, és festményszerűbbet. Nekem csak pár problémám volt vele, technikai dolgok: régi photoshopban nem lévén még összhatásmódban Devine. :-D 

A fotó rajzosítását így oldottam meg: fotót megnyitottam, majd ebből másolatot készítettem. A másolat fotót színtelenítettem, majd: Image/Adjustment/Negativ. Elég durva az eredmény, de nem állunk meg itt. :-) Blending módját ennek átállítottam Color Dodge-ra. Innentől: Filter/Blur/GaussianBlur. A két meglévő fotó-layert összeolvasztottam, és behúztam a Krisssz féle, már elkezdett psd-mbe, ami tartalmazta a fotót (efölé tettem le) eredetiben egy szép papíron. A rajzos fotónak a Blending módját Multiply-ra állítottam. Aztán követtem tovább a videót és ez lett belőle. :-D

Jah, és a fekete-fehér korrekciós réteget sem olyan „simán tudtam rátenni”, ahogy már az újabb PS verziókban. Jó szórakozás volt azért! :-)


készlet: Anna Aspnes - ArtPlayPalettes - Family



persze ez a fotó, -és Rékus- bárhogy nagyon szép! :-)

2012. június 21., csütörtök

Szeretek olvasni

... bárhol, bármit. Még evés közben is! Hányszor rám szóltak otthon a szüleim emiatt! Hiába, megmaradt ez a szokásom. :-) Azért jellemző, hogy evés közben inkább újságot olvasok, könyvet azt nem, azt féltem!! :-)
Cewen most egy köny/olvasás témában lehet oldalt alkotni. Saját fotó nem lévén nálam, ebből a cuki, pinterest-en felfedezett képből alkottam. Annyira jó a csajszi kalapja, nem? :-DDD



papír: Dido Designs 
készlet: Anna Aspnes
wordart: Suddenly Artistic

2012. június 20., szerda

Bonsai

Rékus mesélt az előző hétvégi igen tartalmas kirándulásáról! Ez a rendezvény Bath-ban olyan volt, mint a mi Mihály napi vásárunk, csak számunkra elképzelhetetlen, hatalmas méretekben!
Volt ott egyszerre mindenféle szakkiállítás: katonai, rendőrségi, tűzoltósági. Farmerek hozták az alpakkájukat (!!!! hehe) a pulykájukat, a salátájukat, tehenüket, mindenféle állatukat és terményeiket bírálatra. Volt torta és virág kiállítás is persze. Amiről én most hoztam egy oldalt, az a bonsai-kiálllítás. :-)


Ebből a fotóból készült az oldalam:




2012. június 19., kedd

A tengernél

Tomi előre ment a strandon, és milyen ügyes volt a társaságából valaki, hogy ezt a jó fotót lőtte Róla! :)))

Beedeesign egy nagyon szép vintage készlettel örvendezteti meg a vásárlóit. Itt az ideje a nyári élmények oldalba foglalásának! Sok szép elem, és gyönyörű papírok! Ráadásul még feldíszített képkereteket és képeslap szintű kártyákat is meg lehet vásárolni, akár külön-külön is a ZigZagScrap boltjában, Bee polcán. Egyszerűen imádom a betűit a készletnek, olyan szép, igazi régies, itt-ott tépett, szóval nekem nagyon bejött!
A boltban meg érdemes végignézni a CT lányok munkáit, inspiráció található bőven a készlethez! :)






2012. június 15., péntek

Somewhere

Nem tudom hol készült, hogy mikor pontosan. Csak azt tudom, hogy szeretem ezt a képet! :)
Készíteni is imádtam, és a végeredményt is. :)


2012. június 14., csütörtök

Újabb torták

és egy kakaós csiga. Nem recept következik, hanem még egy oldal ebben a témában. Egy bolondos oldal egérkével, kislánnyal, rajzos cicával, de a központban a csokis-csoda! :)
A PancakeDay torta jótékonysági célból készült, nem a család vacsorája lett. :D Rékus sajnálta is! :D


sablon: DHD-GBursett Blueprint12

2012. június 13., szerda

Nyami

Sütis kihívás van a héten a cewen! Szinte merénylet a szemeimnek -is. :-) Szerintem ma hazamegyek és lekváros buktát fogok sütni, mert elkapott az édesség utáni vágy! :-D
Szkrepbook-tortát is „készítettem” Rékus egyik nagyon friss fotójából. Ilyen elegáns és deviáns lett. :-DD Mobilos fénykép és zárthelyiségbeli, ezért picit rózsaszín-cukormázban forgattam meg. :-) 



a hozzávalók természetesen 1000 helyről valóak


Más, de scrapbook: tegnap este egy bájos és kedves fotót vettem észre a Lelenc oldalán. Ebből muszáj volt csinálnom valamit, egy naptár lett belőle. :)


A képen Turbóval, ezzel a hatalmas termetű, ám annál jámborabb dog-féle kutyussal
egy önkéntes lány „beszélget” az egyik rendezvényen. 
Turbó olyan hamar közel kerül az ember szívéhez! Még gazdira vár.



2012. június 7., csütörtök

Scrap

Minden témában. Akkor mutatom, miket csináltam az előző két nap alatt. :)
Aktuálisan a sárga szín nagyon bejön nálam, lehet a várva-várt és néha felragyogó napsütés miatt? :D Küldenék belőle Rékusnak, azt írja, ott most nagyon rossz az idő. :I Ez persze nem tartotta vissza az angolokat, hogy ünnepelje szeretett királynőjük születésnapját. :)
Rékus egy régebbi balatoni nyaralásos fotóját használtam az első oldalon, mert a heti cewe kihíváson: madár legyen az oldalon, ennyi volt a „követelmény”. :) Itt pihen egypár! :D
Janka freebie-je neonszínekben pompázik, vettem belőle pár elemet az oldalhoz! :D Annyira jó a fröcskölése, és a fotómasina is csodaklassz! :) A fotón csak egy gradient van, overlay-jal bolondítva. :) (tisztára mint egy szakácskönyv). :D  És mivel  nem enyém az élmény erről a nyaralásról, kölcsönöztem egy szép idézetet, és az került fel az oldalra.


Yellow Butterfly designs by Janka - Neon Love (blog freebie)
Anna Aspnes - ArtPlay Palette Family


Két gazdira váró Lelences kutyus -Dorka és Angie-a következő oldalaim témája.
Dorka egy belga-baba, aranyos, játékos és gyönyörű!

Gina Cabrera - Digitally Smitten template

Angie története elolvasható a Lelenc Kutyamentő Egyesület oldalán. Biztos újra hinni fog az emberekben, idő kérdése. A Lelenc maximálisan megtesz mindent ennek érdekében. 
Szeretetben, odafigyelésben itt nincs hiánya. :)

sablon: Beedeesigns - Hphotobook Template Vol. 1. (igazából két oldalas a sablon, én  most csak a jobb oldali részt használtam)
Gina Cabrera - Digitally Smitten collection

2012. június 6., szerda

Tájkép

Vonzódom a gyönyörű magyar tájkép fotókhoz, főleg a sajátokhoz. :D Ezt Rékus lőtte, mikor pár napot a Balatonon töltöttek. Az idő csodálatos volt, a Marina Hotel-ben volt a szállásuk. Sokat sétáltak, pihentek, és voltak az egyik közeli aquaparkban is, és vagy ezerszer lecsúsztak a hatalmas csúszdáján. :)

Az oscraps.com  oldalon egy nagyon klassz tutoriált olvastam, muszáj voltam megtanulni! :)
Megint Mörjike ResizeSharpening ToWeb action-ját használtam! Szeretem, gyönyörű képet produkál a monitorra.


készlet és varrás: Anna Aspnes-től

az eredeti fotó :)


2012. június 4., hétfő

Csíkosban

... a Duna Szentendrénél. Ma este készült az oldal, a fotó sokkal régebbi. Viszont akkor is olyan forró nyári nap volt, mint a mai.
Rajongok a csíkos papírérokért, mégis nagyon ritkán használom, talán mert béna vagyok hozzá. :D A szép fotóra egy actiont futtattam, hogy ilyen régies, szép napokat idéző hatása legyen. Az egész oldal kiegészült Suddanly Artistic (hová lett a csaj?!? szerettem a munkáit) wordartjával. Igyekeztem arányaiban megtartani az oldalt. 


az action amit használtam