ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ




Υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες
του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής – Ελεύθερη Αττική
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέκος Αλαβάνος

Οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής –
Ελεύθερη Αττική είναι οι εξής:

Αγγελόπουλος Βένιος – Βόρειος Τομέας Αθήνας
Ο Β. Αγγελόπουλος είναι μαθηματικός, καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


Από τα φοιτητικά  του χρόνια είχε δραστηριοποιηθεί στο  Παρίσι, όπου και βρισκόταν το Μάη  του 1968. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε κυρίως με θέματα Παιδείας, με άρθρα και παρεμβάσεις, κυρίως εναντίον του εξετασιοκεντρικού σχολικού συστήματος. Στη δίκη της 17 Νοέμβρη πήγε μάρτυρας υπεράσπισης του Α. Γιωτόπουλου, τον οποίο γνώριζε από την εποχή του αντιδικτατορικού αγώνα.
Τα τελευταία  χρόνια έχει δραστηριοποιηθεί  στα πλαίσια της «Συσπείρωσης  Πανεπιστημιακών» που αγωνίζεται  ενάντια στην εμπορευματοποίηση  και την υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και συμμετείχε στο κίνημα για το Άρθρο 16. Παράλληλα, έχει αρθρογραφήσει επί διαφόρων θεμάτων, κυρίως πολιτικών.
Στα προβλήματα της Αριστεράς, όντας ο ίδιος  ανένταχτος, έχει τοποθετηθεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ των μελών και της  παρέμβασης στην κοινωνία, υπέρ της ενότητας στη δράση.


Βαλαβάνη  Νάντια – Νότιος Τομέας Αθήνας
Η Ν. Βαλαβάνη είναι  οικονομολόγος και συγγραφέας.

Θεοδ
ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ


Η Ν. Βαλαβάνη είναι  οικονομολόγος και συγγραφέας.
Γεννήθηκε στο  Ηράκλειο Κρήτης το 1954. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Δήμο Τσακνιά και έχουν ένα γιο και μια κόρη. Δουλεύει σε ασφαλιστική εταιρεία.
Συμμετείχε  στο παράνομο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα μέσα από τις γραμμές της Αντι-ΕΦΕΕ  και της ΚΝΕ.  Συνελήφθη το Φεβρουάριο του 1974 και μετά από πεντάμηνη κράτηση στην Ασφάλεια παραπέμφθηκε στο στρατοδικείο κατηγορούμενη κυρίως για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Με την κατάρρευση της χούντας αφέθηκε ελεύθερη από τις Φυλακές Κορυδαλλού.
Αντιπρόεδρος  του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών ΑΣΟΕΕ, συμμετείχε στο ιδρυτικό συνέδριο της ΕΦΕΕ και εκλέχτηκε μέλος του πρώτου Εθνικού Συμβούλιου της (Ιούνιος 1975). Υπήρξε μέλος του Γραφείου και της Γραμματείας του ΚΣ της ΚΝΕ και αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Συμμετείχε σε όλους τους μεταπολιτευτικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.  Αποχώρησε από το ΚΚΕ το 1989 διαφωνώντας με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Τζανετάκη και παρέμεινε επί 18 χρόνια ανένταχτη στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς.  Το 2007 προσχώρησε και έκτοτε συμμετέχει στο ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτη. Ήταν υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, στο Ηράκλειο Κρήτης το 2007 και  στη Β’ Αθηνών το 2009. Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη του «Αριστερού βήματος για διάλογο και κοινή δράση».
Από χρόνια μελετά και γράφει για το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ κι έχει σχεδιάσει μια διεθνή έκδοση για τον Μπρεχτ τον 21ο  αιώνα. Άρθρα και δοκίμια της έχουν δημοσιευτεί σε θεωρητικά και επιστημονικά περιοδικά.  Έχουν εκδοθεί ένα μυθιστόρημα της,  τρεις ποιητικές συλλογές κι ένα λεύκωμα (κολάζ με ποιητικά σχόλια), ενώ κείμενα της έχουν συμπεριληφθεί σε δεκάδες συλλογικές εκδόσεις. Τα τελευταία χρόνια είχε την ιδέα κι έγραψε τα κείμενα για τέσσερις παραγωγές λόγου και μουσικής («μουσικές διαλέξεις») . 
Είναι μέλος  του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του Συλλόγου Φυλακισθέντων και  Εξορισθέντων της Αντίστασης 1967-1974, της Διεθνούς Αμνηστίας και της IBS (Διεθνής Ένωση για τον Μπρεχτ). 




Θεοδόση Αυγούλα (Αυγή) – Τομέας Δυτικής Αττικής
Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Εργάζεται στην Εμπορική Τράπεζα.
Μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την διάσωση του εργοστασίου της Columbia  και την δημιουργία Δημόσιου Μουσείου Μουσικής και Δισκογραφίας.
Το 1990 και το1994 εκλέχτηκε δημοτική Σύμβουλος στο 5ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων Αγωνίσθηκε για την διάσωση του θερινού κινηματογράφου Α-Β στα Πατήσια ,την μη τσιμεντοποίηση στο κτήμα Δρακοπούλου και στο  πάρκο Φιξ ,την εριουργία ,το πρώην εργοστάσιο Θερμίδας .  Μέλος της Κ.Ε του ΣΥΝ     από το 1993 και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας το 2007 .  υπεύθυνη για τα θέματα Δημόσιας Διοίκησης και φεμινιστικής πολιτικής.. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Διοίκησης για το ίδιο χρονικό διάστημα .Εκλεγμένη στο Δ.Σ του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου.


Καπάταης Χρήστος – Κεντρικός Τομέας Αθήνας
Ο Χ. Καπάταης γεννήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας από Ελληνοπαλαιστίνιους γονείς το 1964. Είναι  έγγαμος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ( πρώην ΑΒΣΠ ) στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Εργάστηκε στις οικονομικές υπηρεσίες εταιρίας μεγάλου  Ελληνικού ομίλου. Από το 2002 έως και σήμερα διατηρεί λογιστικό γραφείο στην Αθήνα.   
Από την ηλικία των 16 ετών ανέπτυξε έντονη πολιτική δραστηριότητα και συμμετοχή σε όλους τους αγώνες της νεολαίας. Ανέπτυξε επίσης έντονη αντιπολεμική δραστηριότητα και ιδιαίτερη
δράση στα θέματα που αφορούν τα Εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα.
Μέσα από τοπικούς συλλόγους ανέπτυξε δράση κυρίως σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού.
Τον Ιανουάριο του 2009 μαζί με εξαμελή ομάδα συμμετείχε εκ μέρους του   Γιώργου  Α. Παπανδρέου σε αποστολή για την υποστήριξη  και παροχή ανθρωπιστικής βοηθείας στην εμπόλεμη περιοχή της Γάζας στην Παλαιστίνη.                           
Από το 1989 έως το 2010 ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ από όπου και παραιτήθηκε και συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στο Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.
Διετέλεσε μέλος της Γραμματείας του Τομέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ των επαγγελματιών, βιοτεχνών & εμπόρων (Ε.Β.Ε.)
Στις  Εθνικές  Εκλογές του 2007 όπως και του 2009  ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθηνών.

Χρίστος Κατσούλας – Δυτικός Τομέας Αθήνας
Είναι 34 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πετρούπολη και σήμερα κατοικεί στο Ίλιον. Σπούδασε μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Είχε δράση στο φοιτητικό κίνημα από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 (νόμοι Αρσένη, διαγωνισμός ΑΣΕΠ, αντιμεταρρυθμίσεις κυβερνήσεων Σημίτη). Έχει συνεχή παρουσία στους αγώνες της νεολαίας και ειδικά στο κίνημα για την υπεράσπιση του Άρθρου 16. Πήρε μέρος στη συγκρότηση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και στο κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.
Εργάζεται ως ωρομίσθιος εκπαιδευτικός. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Δρόμος. Στέλεχος της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας.



 Μάρταλης Σωτήρης – Τομέας Νήσων
Ο Σ. Μάρταλης είναι καθηγητής στη Δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εκλεγμένος στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
Στα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και στη μεταπολίτευση στρατεύθηκε στην επαναστατική Αριστερά στις γραμμές της ΟΣΕ. Εκλέχθηκε επανειλημμένα στο ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Γεωλογικού, καθώς και στο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γκύζη.
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, το 1981, ήταν ένας από τους πρώτους στρατευμένους που συμμετείχαν σε πορεία του Πολυτεχνείου ένστολοι, αποτελώντας στέλεχος του κινήματος στρατιωτών-ναυτών-σμηνιτών: «Για να πέσουν τα τείχη σιωπής γύρω από τους στρατώνες».
Διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση το 1987 στη Ρόδο, εκλέχθηκε στην τοπική απεργιακή επιτροπή, και την επόμενη χρονιά εκλέχθηκε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, στο οποίο επανεκλεγόταν όσα χρόνια παρέμεινε στη Ρόδο, θητεύοντας στις θέσεις αντιπροέδρου και γραμματέα.
Επανερχόμενος στην Αθήνα, υπηρέτησε σε σχολεία της Δυτικής Αθήνας (Ίλιον), εκλέχθηκε στην Κεντρική Απεργιακή επιτροπή της ΟΛΜΕ στη μεγαλύτερη απεργία του κλάδου το ’97, εκείνη των 57 ημερών. Εκλέχθηκε πολλές φορές στο ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, καθώς και τρείς φορές Γενικός Σύμβουλος στην ΑΔΕΔΥ.
Από το 2004 συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες συγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Είναι ιδρυτικό μέλος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς και μέλος της ΚΕ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Μπελαβίλας Νίκος – Τομέας Πειραιά
Ο Ν. Μπελαβίλας είναι Δρ Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, Επικ Καθηγητής Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.


Δρ  Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, Επικ Καθηγητής Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου
 

Ο Ν. Μπελαβίλας είναι Δρ Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, Επικ Καθηγητής Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.
Εντάχθηκε στην Αριστερά στη Μεταπολίτευση ως μέλος  του «Ρήγα Φεραίου». Στέλεχος  του φοιτητικού κινήματος στον αγώνα κατά του Νόμου 815 το 1979. Συμμετείχε σε διεθνείς καμπάνιες για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και φυλακίστηκε στην Άγκυρα το 1988. Το 1998 συμμετείχε στην ίδρυση του Πειραϊκού Δημοτικού  Δικτύου «Το Λιμάνι της Αγωνίας» και ήταν δημοτικός σύμβουλος  Πειραιά το 2007-2009.
Είχε την  ευθύνη συντονισμού των μελετών  και έργων για το Τεχνολογικό-Πολιτιστικό  Πάρκο Λαυρίου 
του ΕΜΠ. Διηύθυνε το έργο του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης. Σχεδίασε μαζί με τη Βάσω Τροβά την Ταινιοθήκη της Ελλάδος στην Ιερά Οδό. Συμμετείχε στις ομάδες έρευνας του ΕΜΠ για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί, τα Λιπάσματα Δραπετσώνα, την επέκταση των Μέσων Σταθερής Τροχιάς στον Πειραιά, και διευθύνει την έρευνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.
Ως μέλος  της Πανελλαδικής Πρωτοβουλίας για  το Άρθρο 16 συμμετείχε ενεργά στο πανεκπαιδευτικό  κίνημα του 2006-2007. 


Σταυρόπουλος Τάσος – Τομέας Ανατολικής Αττικής
Ο Τ. Σταυρόπουλος γεννήθηκε στην Οινόη-Ηλείας, το 1952. Διετέλεσε φιλόλογος καθηγητής. Πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε. Υπηρέτησε σε σχολεία της Ανατ. Αττικής( Μεσόγεια). Για πολλά χρόνια ήταν μέλος και πρόεδρος του Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής. Στρατευμένος στις γραμμές του αριστερού συνδικαλιστικού κινήματος μέχρι σήμερα. Είναι υπέρμαχος της Ενότητας της αριστεράς.