Bladeren, zelfstandig naamwoord en werkwoord.
De bladeren vielen deze zomer door de warmte vroeg, maar diezelfde warmte weerhield mij om de bladeren op mijn quilt te zetten.
Ik ben eerst begonnen met proeflapjes:
Dit blog is voor mensen die graag met textiel werken. Vier maal per jaar kiezen wij een thema. Aan de hand van dit thema maken de leden een quilt met een omtrek van 200 cm. Behalve textiel mogen hierbij ook andere materialen gebruikt worden.
Bladeren, zelfstandig naamwoord en werkwoord.
De bladeren vielen deze zomer door de warmte vroeg, maar diezelfde warmte weerhield mij om de bladeren op mijn quilt te zetten.
Ik ben eerst begonnen met proeflapjes:
Als ondergrond heb ik met proction geverfde stoffen gebruikt. Op diverse manieren zijn bladeren weergeven, met verf, organza en tule.
Vorig jaar december maakte ik een quilt voor het thema "strepen". Ik had hem afgewerkt zonder bies met een binding aan de achterkant, met het idee dat de strepen dan niet begrensd zouden worden. Maar eigenlijk vond ik dit al gelijk toen ik hem af had niet zo mooi, en hij was nog 3 cm te klein ook. Ik heb er een hele tijd tegen aan zitten hikken, maar nu toch het tornmesje ter hand genomen, alles eraf gehaald en er een net zwart biesje om gezet:
Ik vind dit honderd keer beter (en mijn man was het met me eens). Ter vergelijking staan ze hier nog een keer onder elkaar.
Dit is mijn bijdrage voor het thema Bladeren:
Ik
dacht eerst aan bladeren in de zin van bladeren in een boek en er dan
dus een boekje van maken, maar we moesten een quilt van 50 x 50 cm
maken, dus dat werd een beetje lastig.
Uiteindelijk bracht een duik in mijn bak met gestempelde en gedrukte lapjes deze lappen voort:
Ik was zowaar op tijd begonnen om hem een keer wel voor de uiterste datum af te hebben, alleen kwam er 'even' iets tussendoor wat eerst moest dus nadat ik deze lappen op een stuk witte poplin had genaaid moest deze quilt even op pauze.
Ik heb ze eerst van een batting en achterkant voorzien en doorgequilt, waarna ik ze met lichtgroene sashings quilt-as-you-go aan elkaar heb gezet.
In een schoenendoos vond ik ook nog wat oranje draad afkomstig van een verfworkshop met natuurlijke verfstoffen die Jolanda en ik ooit in het museum hebben gedaan. Dit was volgens mij meekrap, maar dat weet ik niet meer helemaal zeker. Dat werden twee takken:
En ik vond ook nog het resultaat van een experiment met soluvlies; een paar geborduurde blaadjes.
Die mochten er ook op.
Deze vogels die door mijn schoonmoeder op een cadeauzakje geborduurd waren en waarvan ik het niet over mijn hart kon krijgen om ze weg te gooien maakten het af:
Daar ben ik mee begonnen.
Met wateroplosbaar vlies bladeren gemaakt. Zo is dit quiltje ontstaan.