diumenge, 30 de novembre del 2014

Pastís de carbassa i gambes


A casa tenim un llibre que per a nosaltres és quelcom especial, es tracta de “Karlos Arguiñano a la teva cuina”, sí, és el nostre primer llibre de cuina. Durant un temps va arribar a ser el nostre llibre de capçalera ja que, d’ell en vam treure un bon pilot de receptes i d’idees. Una d’elles, la que us explicarem avui, té per nom: “Pastís de carbassa i gambes”.

Per a dues persones necessitarem els següents ingredients:

½ kg de carbassa
8 gambes
3 ous
100 ml de crema de llet
2 porros
Mitja ceba tendra
1 cullerada de farina
Mantega, Oli
Sal, aigua

El primer que farem serà posar a escalfar el forn a uns 200 graus. Mentre s’escalfa, tallareu la carbassa a daus petits. Quan el forn s’hagi escalfat, hi posareu la carbassa tot i estenent-la en una safata apta per anar al forn i la deixareu coure uns 15 minuts a 180 graus. Passat aquest temps, reservareu la carbassa per, quan s’hagi refredat, aixafar-la bé amb l’ajuda d’una forquilla.

A continuació, netejareu bé els porros i la ceba tendra per després picar ambdues coses, un cop fet, ho posareu tot en una cassola per daurar-ho una mica. Quan comenci a canviar de color, hi afegireu una cullerada de farina i ho remoure-ho tot uns minuts més.

Passats un parell de minuts, ho cobrireu amb aigua i ho deixareu fent-se a foc lent durant uns 15 o 20 minuts. Finalment, ho batreu tot amb la batedora eléctrica.

En un bol hi batreu els ous i la crema de llet. Quan estigui tot ben lligat, hi afegireu la carbassa i ho mesclareu tot bé.

A continuació, en un motlle apte pel forn, untat amb mantega, hi posareu la carbassa i la barreja d’ous, per un cop assentat al motlle, posar-hi les gambes ben netes. Quan estigui tot preparat, posareu el motlle al bany Maria al forn durant 40 minuts a 180 graus.

Passat aquest temps, ja només us faltarà presentar el plat, i per fer-ho, nosaltres us proposem lo següent:

Pastís de carbassa i gambes
Pastís de carbassa i gambes


Bon profit!!

diumenge, 2 de novembre del 2014

Tombet Mallorquí


En aquests temps, cada dia és més important la cuina de reciclatge, i més, si amb ella podem mantenir un plat tradicional. Amb la recepta que us presentem avui, aconseguim ambdues coses, a més de preparar un plat vegetarià de primera. Avui us presentem la nostra versió del “Tombet Mallorquí”.

El tombet és un plat directament relacionat amb la samfaina catalana, la ratatuille francesa o el pisto castellà. Un plat que, ja fa molts anys que s’elaborava amb els sobrants de l’hort.

Per preparar dues racions de tombet, utilitzarem els següents ingredients:

2 patates mitjanes
1 albergínia mitjana
1 carbassó
Mig pebrot vermell
Mitja ceba
200 ml. de tomàquet triturat
1 dent d’all
Sal i oli

El primer que farem serà tallar les verdures a rodanxes de, més o menys, mig centímetre de gruix. Finalment, els hi posarem un polsim de sal.

Un cop fet, posarem una paella al foc amb un bon raig d’oli. Quan estigui calent, hi posarem a enrossir les patates. Un cop fet, les reservarem en una font amb paper absorbent per evitar així, l’excés d’oli.

A continuació, agafarem una cassola i hi posarem a cristal·litzar la ceba tallada a làmines files i el dent d’all ben picat. Quant hagi canviat de color hi afegirem el tomàquet tributar salpebrar i el deixarem cuinar a foc lent durant uns 15 minuts.

Mentre es va fent el tomàquet, anirem fregint les rodanxes d’albergínia, el carbassó i el pebrot vermell fins que estiguin al gust de cadascú. A mesura que les anem tenint, les guardarem igualment en paper absorbent.

Arribats en aquest punt, ja només ens faltarà muntar el plat. Per fer-ho, col·locarem les verdures per capes seguint aquesta estructura: les patetes formaran la base, sobre seu, l’albergínia, el carbassó i el pebrot vermell per, finalment, coronar-ho tot amb la salsa de tomàquet.

Aquest és un possible resultat:

Tombet Mallorquí - recepta


El tombet el podeu servir així mateix, o posar-lo al forn uns 5 minuts abans de portar-lo a la taula. Sigui quina sigui la vostra opció, segur que triomfeu.

Bon profit!!