Način obračunavanja aplikacij, vsebine in naročnin pri družbi Apple

Preberi, kateri način plačila je bremenjen pri nakupu naročnin, na primer na iCloud+, ali izdelkov iz trgovine App Store ali iTunes Store, storitve Apple Books ali aplikacije za Apple TV. V eno bremenitev je lahko združenih več nakupov.

No alt supplied for Image

Na enem računu je lahko združenih več izdelkov

Ob nakupu izdelkov ali plačilu naročnin je tvoj način plačila bremenjen ob nakupu ali v nekaj dneh.

Če ne prepoznaš bremenitve, jo pokusi poiskati v zgodovini nakupov Ali pa si oglej račun, ki si ga prejel prek e-pošte, in preveri, ali je na njem več nakupov. Če uporabljaš funkcijo Family Sharing (Skupna raba v družini), bosta kupec in organizator družine prejela e-poštni račun.

V Evropi in Indiji nakupov morda ne bo mogoče združevati.

Če je prikazana bremenitev v čakalni vrsti z nizkim zneskom

Če posodobiš podatke o obračunavanju ali nekoga dodaš v svojo skupino Family Sharing (Skupna raba v družini), je na izpisku lahko prikazana začasna predhodna avtorizacija z nizkim zneskom. Predhodne avtorizacije po krajšem obdobju odstrani tvoj izdajatelj kartice ali finančna ustanova.

Kateri način plačila je bremenjen?

Ob nakupu izdelkov ali plačilu naročnin družba Apple poskuša tvoje načine plačila bremeniti v naslednjem vrstnem redu:

  1. Apple poskusi uporabiti sredstva v računu Apple za kritje celotnega zneska. Kaj lahko kupiš s sredstvi na računu Apple.

  2. Če nimaš sredstev v računu Apple ali ta ne zadoščajo za pokritje celotnega zneska, Apple poskusi bremeniti tvoj primarni način plačila. Če uporabljaš funkcijo Family Sharing (Skupna raba v družini), Apple bremeni sredstva na tvojem osebnem računu Apple, preden bremeni primarni način plačila organizatorja družine.

  3. Če so s primarnim načinom plačila težave ali primarnega načina plačila ni mogoče bremeniti za celotni preostali znesek, družba Apple poskuša bremeniti druge načine plačila v vrstnem redu od zgoraj navzdol. Tvoj primarni način plačila je na vrhu. Tapni »Edit« (Uredi), če želiš določen način plačila prestaviti na drugo mesto.

  4. Če nobenega od njih ni mogoče bremeniti, bo družba Apple morda poskusila znova.

Za nekatere nakupe se ne uporabi sredstev iz tvojega računa Apple

  • Sredstev na računu Apple ne moreš uporabiti za pošiljanje daril ali darilnih kartic.

  • S sredstvi na računu Apple ne moreš začeti naročnine pri nekaterih ponavljajočih se bremenitvah, kot so na primer za AppleCare+. Če pa imaš shranjen drug veljaven način plačila in sredstva na računu Apple lahko pokrijejo celotno naročnino, bo ponavljajoča se bremenitev črpana iz sredstev na računu Apple.*

  • Za nekatere naročnine se ne uporabi sredstev s tvojega računa Apple.

  • Če uporabljaš funkcijo Family Sharing (Skupna raba v družini), tvoji družinski člani ne morejo uporabljati sredstev na tvojem računu Apple. Sredstva, ki jih dodaš sredstvom na svojem računu Apple, so na voljo le zate.

* V nekaterih državah in regijah stanja računa Apple ni mogoče uporabiti za nekatere naročnine, kot je AppleCare+. Preveri, ali stanje računa Apple v tvoji državi ali regiji ni podprto.

Če ni mogoče bremeniti nobenega načina plačila

Če ni mogoče bremeniti nobenega načina plačila, je na računu prikazano negativno stanje. Dokler ne posodobiš načina plačila, ne moreš kupiti, prenesti ali posodobiti dodatnih aplikacij ali izdelkov.

Informacije o izdelkih, ki jih ni izdelala družba Apple, ali neodvisna spletna mesta, ki jih družba Apple ne nadzoruje ali preizkuša, so na voljo brez priporočil ali podpore. Družba Apple ne prevzema nobene odgovornosti glede izbora, delovanja ali uporabe spletnih mest ali izdelkov tretjih oseb. Družba Apple ne jamči za natančnost ali zanesljivost spletnih mest tretjih oseb. Obrni se na dobavitelja, če želiš dodatne infromacije.

Datum objave: