iPhone 5 - Tekniset tiedot

Väri

Musta ja grafiitti, Valkoinen ja hopea

Musta ja grafiitti

Valkoinen ja hopea

Kapasiteetti1

• 16 Gt

• 32 Gt

• 64 Gt

Mitat ja paino2

• Korkeus: 123,8 mm

• Leveys: 58,6 mm

• Syvyys: 7,6 mm

• Paino: 112 grammaa

Yhteystekniikat

• GSM-malli A1428*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (kaistat 4 ja 17)

• CDMA-malli A1429*: CDMA EV-DO Rev. A ja Rev. B (800, 1900, 2100 MHz); UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (kaistat 1, 3, 5, 13 ja 25)

• GSM-malli A1429*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (kaistat 1, 3 ja 5)

• 802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n 2,4 GHz ja 5 GHz)

• Langaton Bluetooth 4.0 -tekniikka

Sijainti

• A-GPS ja GLONASS

• Digitaalinen kompassi

• Wi-Fi

• 3G

Näyttö

• Retina-näyttö

• 4 tuuman (lävistäjä) Multi-Touch-laajakuvanäyttö

• 1136 x 640 pikselin resoluutio (326 ppi)

• 800:1 kontrastisuhde (tyypillinen)

• 500 cd/m2 enimmäiskirkkaus (tyypillinen)

• Rasvaisia sormenjälkiä hylkivä pinnoite edessä.

• Tukee usean kielen ja kirjoitusmerkistön samanaikaista esittämistä

Kamera, kuvat ja video

• 8 megapikselin iSight-kamera

• Panoraama

• Videokuvaus, HD (1080p) jopa 30 kehystä sekunnissa äänellä

• FaceTime-kamera 1,2 Mpix laatuisiin kuviin ja HD-videoiden (720p) kuvaamiseen jopa 30 kehystä sekunnissa

• Automaattinen tarkennus

• Videon ja still-kuvien tarkennus napauttamalla

• Kasvojentunnistus videossa tai still-kuvissa

• LED-salama

• Parannettu videonvakautus

• Kuvan ja videon paikkatietojen merkintä

Ulkoiset painikkeet ja liitännät

Ulkoiset painikkeet ja säätimet

Ulkoiset painikkeet ja säätimet Liitännät

Virta ja akku

• Sisäänrakennettu ladattava litiumioniakku

• Lataaminen tietokoneen USB-liitännän tai virtasovittimen avulla

• Puheaikaa: jopa 8 tuntia 3G-verkossa

• Valmiusaikaa: jopa 225 tuntia

• Internet-käyttöä: jopa 8 tuntia 3G-verkossa; jopa 10 tuntia Wi-Fi-verkossa

• Videon toistoa: jopa 10 tuntia

• Äänen toistoa: jopa 40 tuntia

Äänentoisto

• Tuetut äänimuodot: AAC (8–320 kb/s), suojattu AAC (iTunes Storesta), HE-AAC, MP3 (8–320 kb/s), MP3 VBR, Audible (muodot 2, 3 ja 4, Audible Enhanced Audio, AAX ja AAX+), Apple Lossless, AIFF ja WAV

• Käyttäjä voi asettaa äänenvoimakkuuden ylärajan

TV ja video

• AirPlay-peilaus ja videolähtö Apple TV:hen (2. ja 3. sukupolvi)

• Näytön peilaus ja videolähdön tuki: Jopa 1080p Lightning–digitaali-AV-sovittimella tai Lightning–VGA-sovittimella (sovittimet myydään erikseen)

• Tuetut videomuodot: H.264-video jopa 1080p, 30 kehystä sekunnissa, High Profile -taso 4.1 ja AAC-LC-ääni jopa 160 kb/s, 48 kHz, stereo-ääni .m4v-, .mp4- ja .mov-tiedostomuodoissa; MPEG-4-video, jopa 2,5 Mb/s, 640x480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Simple Profile ja AAC-LC-ääni jopa 160 kb/s kanavaa kohden, 48 kHz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-tiedostomuodoissa; Motion JPEG (M-JPEG) jopa 35 Mb/s, 1280x720 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, ääni ulaw-muodossa, PCM-stereoääni .avi-tiedostomuodossa

Kuulokkeet

• Apple EarPodit kaukosäätimellä ja mikrofonilla

• Säilytys- ja kuljetuskotelo

Sähköpostiliitteiden tuki

• Tuetut tiedostomuodot

• .jpg, .tiff, .gif (kuvat); .doc ja .docx (Microsoft Word); .htm ja .html (verkkosivut); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Esikatselu ja Adobe Acrobat); .ppt ja .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (teksti); .rtf (rich text format); .vcf (yhteystieto); .xls ja .xlsx (Microsoft Excel)

Anturit

• Kolmiakselinen gyroskooppi

• Kiihtyvyysanturi

• Etäisyyden tunnistin

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

Järjestelmävaatimukset

• Apple ID (vaaditaan joidenkin ominaisuuksien käyttämiseen)

• Internet-yhteys4

• Synkronointiin Macilla tai PC:llä olevan iTunesin kanssa tarvitaan:

• Mac: OS X 10.6.8 tai uudempi

• PC: Windows 7, Windows Vista tai Windows XP Home tai Professional ja Service Pack 3 tai uudempi

• iTunes 10.7 tai uudempi (ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta www.itunes.com/fi/download)

Ympäristövaatimukset

• Käyttöympäristön lämpötila: 0–35 °C

• Varastointilämpötila: -20°–45° C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–95 %, ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus enintään: 3000 m

Kielet

• Kielituki

amerikanenglanti, brittienglanti, yksinkertaistettu kiina, perinteinen kiina, ranska, saksa, italia, japani, korea, espanja, arabia, katalaani, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, suomi, kreikka, heprea, unkari, indonesia, malaiji, norja, puola, portugali, brasilianportugali, romania, venäjä, slovakki, ruotsi, thai, turkki, ukraina, vietnam

• Näppäimistötuki

amerikanenglanti, brittienglanti, yksinkertaistettu kiina (käsinkirjoitus, pinyin, piirrot), perinteinen kiina (käsinkirjoitus, pinyin, zhuyin, cangjie, piirrot), ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, sveitsinsaksa, italia, japani (romaji, kana), korea, espanja, arabia, bulgaria, katalaani, cherokee, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, emoji, viro, suomi, flaami, kreikka, havaiji, heprea, hindi, unkari, islanti, indonesia, latvia, liettua, makedonia, malaiji, norja, puola, portugali, brasilianportugali, romania, venäjä, serbia (kyrillinen/latinalainen), slovakki, ruotsi, thai, tiibet, turkki, ukraina, vietnam

• Sanakirjatuki (mahdollistaa ennakoivan tekstinsyötön ja automaattisen korjauksen)

amerikanenglanti, brittienglanti, yksinkertaistettu kiina, perinteinen kiina, ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, italia, japani (romaji, kana), korea, espanja, arabia, katalaani, cherokee, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, viro, suomi, flaami, kreikka, havaiji, heprea, hindi, unkari, indonesia, latvia, liettua, malaiji, norja, puola, portugali, brasilianportugali, romania, venäjä, slovakki, ruotsi, thai, turkki, ukraina, vietnam

• Siri-kielet

amerikanenglanti, brittienglanti, kanadanenglanti, australianenglanti, amerikanespanja, meksikonespanja, espanja, ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, sveitsinsaksa, italia, sveitsinitalia, japani, korea, mandariinikiina (Manner-Kiina, Taiwan), kantoninkiina (Hongkong)

Pakkauksessa

• iPhone 5

• Apple EarPodit kaukosäätimellä ja mikrofonilla

• Lightning–USB-kaapeli

• USB-virtalähde

• Dokumentaatio

Lisävarusteet

Lightning–30-nastainen-sovitin

Liitä nykyiset lisävarusteesi iPhone 5:een tällä sovittimella.

Applen matkasovitinpaketti

Liitä Apple-virtalähteesi useimpiin pistorasioihin ympäri maailmaa.

Muut lisävarusteet

• Lightning–30-nastainen-sovitin (0,2 m)

• Lightning–USB-kaapeli

• Applen USB-virtalähde

• Apple EarPodit

Lisää lisävarusteita löydät Apple Online Storesta

iPhone ja ympäristö

Apple ottaa tuotteen koko elinkaaren huomioon ympäristökuormitustaan määrittäessään. Lisätietoja

iPhonessa näkyy Applen jatkuva kehitys ympäristöasioissa. Siinä on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Arseeniton näytön lasi

• Ei bromia sisältäviä palonestoaineita

• Ei PVC:tä

• Kierrätettävä alumiinikotelo

• Virtalähde ylittää ankarimmat kansainväliset energiatehokkuusvaatimukset

Apple ja ympäristö

Lue Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidensa ja prosessiensa aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Applen tuotteiden ympäristöraportit sisältävät Applen tuotteiden tarkat ympäristötiedot.

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallintaa ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti. Lisätietoja iPhonen kierrättämisestä.

* Jos tarvitset apua iPhone 5 -puhelimesi mallinumeron selvittämiseen, katso http://support.apple.com/kb/HT3939.

** Jos tarvitset lisätietoja LTE-tuesta, ota yhteyttä operaattoriisi ja katso http://www.apple.com/iphone/LTE.

1. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Todellinen paino ja koko vaihtelevat kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

3. Kaikki akkua koskevat väitteet riippuvat verkon kokoonpanosta ja monista muista tekijöistä; todelliset tulokset vaihtelevat. Akun latauskertojen määrä on rajallinen ja akku on ehkä ennen pitkää vaihdettava uuteen Apple-palveluntarjoajan toimesta. Akun käyttöaika ja latauskertojen määrä riippuvat käyttötavasta ja asetuksista. Lisätietoja löytyy osoitteista www.apple.com/fi/batteries ja www.apple.com/fi/iphone/battery.html.

4. Langatonta laajakaistayhteyttä suositellaan; saattaa olla maksullinen.

• Kaikki ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Osoittamalla tähän näet koko luettelon.

• Kaikki ominaisuudet, ohjelmat ja palvelut eivät ole saatavilla kaikkialla. Kysy lisätietoja operaattoriltasi. Ohjelmien saatavuus ja hinnat voivat muuttua.